مدیرعامل سابق گوگل: اهداف اقلیمی دستنیافتنیاند؛ اجازه دهید هوش مصنوعی مشکل گرمایش جهانی را حل کند
مدیرعامل سابق گوگل: اهداف اقلیمی دستنیافتنیاند؛ اجازه دهید هوش مصنوعی مشکل گرمایش جهانی را حل کند
سهشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ – ۱۲:۵۳مطالعه 1 دقیقه
مجتبی بوالحسنی
اریک اشمیت، مدیرعامل سابق گوگل در نشست «هوش مصنوعی و انرژی» تأکید کرد که تقاضا برای هوش مصنوعی بینهایت است و با صرفهجویی در مصرف انرژی نمیتوان این نیاز را تأمین کرد. او باور دارد که برای رسیدن به اهداف اقلیمی، هنوز بهخوبی سازماندهی نشدهایم و باید بهجای محدودکردن هوش مصنوعی، از آن برای حل مشکلات بهره ببریم.
اشمیت اشاره کرد که دستیابی به اهداف اقلیمی با وضعیت فعلی امکانپذیر نیست و افزایش نیازهای انرژی بهویژه در مراکز داده میتواند مشکلساز باشد. او تأکید کرد که بهتر است روی تواناییهای هوش مصنوعی برای حل مشکلات اقلیمی حساب کنیم.
افزایش نیاز گوگل به انرژی برای مراکز داده باعث شده است انتشار گازهای گلخانهای این شرکت از سال ۲۰۱۹ تاکنون حدود ۴۸ درصد افزایش یابد. اشمیت میگوید مشکل اقلیمی وجود دارد، اما نمیتوان اهداف اقلیمی را بهعنوان مانعی در مسیر توسعهی هوش مصنوعی قرار داد.
-
آیا هوش مصنوعی با انرژی هستهای پیوند میخورد؟
-
گوگل در گزارش محیطزیستیاش از اشاره به هزینه واقعی مصرف انرژی هوش مصنوعی خودداری کرده است
اشمیت سه اقدام مهمی را که صنعت باید فوراً انجام دهد، مشخص کرد؛ تولید انرژی قابلپیشبینی و پایدار، یافتن مکانهای مناسب برای مراکز داده و ایجاد زیرساختهای لازم برای اتصال این مراکز. اشمیت باور دارد اقدامات مذکور میتواند بازده سیستمهای تولید انرژی را تا ۱۵ درصد افزایش دهد.
در نهایت، اشمیت هشدار داد همانطور که پارادوکس جونز نشان میدهد، افزایش کارایی انرژی میتواند به افزایش تقاضا منجر شود. او اشاره کرد صورتحسابهای بالای برق یکی از چالشهای اصلی شرکتهای بزرگ بهشمار میرود و هوش مصنوعی میتواند نقش مهمی در کاهش این هزینهها داشته باشد.
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
-
مجتبی بوالحسنی
منبع : https://www.zoomit.ir